Haberler

Vefatının 1. Yılında Osman Zeki Oral Anma Sergisi ve Söyeşisi - 4 Mayıs 2013

Vefatının 1. Yılında BRHD Kurucusu, Sanat Eğitimcisi ve Sanatçı Osman Zeki Oral'ı andık...

Onur Sanat Art'ın projenlendirip hazırlıdağı Anma sergisi ve söyleşisi ile 4 Mayıs 2012'de kaybettiğimiz Osman Zeki Oral'ı doğduğu, büyüdüğü yerde dostları, sevenleri ve öğrencileri ile vefatının 1. yılında andık. 

4 Mayıs 2013 Cumartesi günü Adnan Turan'ın moderatörlüğünde BRHD Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar DerneğiYönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, BRHD üyeleri Vedat Can, Ö. Lütfi Çetin, ZOKEV Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı adına Kürşat Çoşkun ve Ahmet Öztürk, Abant İzzet Baysal üniversitesi Resim Bölümü Başkanı M. Mehmet Alagöz ve Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Başkanı Durmaz Demiroğlu'nun katılımı ile gerçekleşen söyleşi de Osman Zeki Oralı'ın hayatı, sanat yaşamı anlatıldı. 

AKM Osman Zeki Oral Sergi Salonunda Osman Zeki Oral'ın retrospektif sergisi, AKM Vedat Can Sergi Salonunda ise BRHD'nin 43. sanatçısı ile vefatının 1. yılında kurucusu Osman Zeki Oral'ı 43 sanatçı ile andığı 453. yıl Karma Resim Sergisi Ereğlilerin yoğun ilgisi ile açıldı.

Bu projenin gerçekleşmesinde Kdz. Ereğli'de büyük desteğini gördüğümüz Kdz. Eregli Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık ile ekibine ve projenin her aşamasında yanımızda olan Sayın Adnan Turan'a çok teşekkür ediyoruz.

 

 



Sayfayı Paylaş: